Kalsium karbonat kimi də tanınan ərp məişət texnikası, o cümlədən çaydanlarda toplanan ağ, təbaşirli materialdır . O, sərt su olan yerlərdə əmələ gəlir və zaman keçdikcə çaynikinizdəki əhəng onun effektivliyini azalda bilir.
Lent.az-ın məlumatına görə, cihazın işini yaxşılaşdırmaq və xidmət müddətini uzatmaq üçün onu mütəmadi olaraq təmizləmək və qulluq etmək lazımdır.
Mütəxəssislərin fikrincə, çaydanları təmizləmək üçün müxtəlif üsullar mövcuddur. Bunlara sirkə, limon suyu, soda və ya limon turşusu kimi təbii vasitələrdən istifadə daxildir.
Ağ sirkə
Bu üsulla təmizlik üçün çaydanı 1:1 nisbətində su və ağ sirkə ilə yarısına qədər doldurmaq kifayətdir. Daha sonra çaydanı 15-20 dəqiqə qaynadın.
Çaydan soyuduqda, məhlulu tökün və qalan məhsulun getməsi üçün təmiz su ilə yaxşıca yuyun. Çaydanın içini təmizlədikdən sonra təmiz su ilə doldurun və bir-iki dəfə qaynadın ki, sirkə qoxusunu aradan qaldırsın.
Limon suyu və soda
"Limon şirəsi və sodanı qarışdıraraq bir qabda pasta hazırlayın. Qarışığın tez yayılması üçün kifayət qədər qatı və hamar olduğundan əmin olun. Yumşaq fırça və ya süngər ilə pastanı birbaşa çaydanın içinə bərabər şəkildə yayın. limon şirəsi və soda qarışığını 20 dəqiqə ərzində saxlayın ki, ərpi məhv edə bilsin.
Sonra isə onu təmizləmək üçün cihazı yumşaq bir fırça ilə fırçalayın, sonra yaxşıca yuyun.
Limon turşusu və su
Limon turşusu, su, ölçmə qabı və yumşaq bir fırça götürün.
Əvvəlcə qazana su tökün. Sonra bir və ya iki xörək qaşığı limon turşusunu ölçün, çaydana əlavə edin.
Çaydanı qaynadın və 15-20 dəqiqə qaynaması üçün vaxt verin. Çaydan soyuduqda, yumşaq bir fırça ilə çaydanın içini ehmalca təmizləyin, sonra çaydanı bir neçə dəfə yuyun.