Həkimlər ürək xəstəliyinə səbəb olan qidaları açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, hər gün müəyyən qidaları qəbul etmək, ürəyinizə əhəmiyyətli və uzunmüddətli zərər verə bilər. Lakin bir çox insan mümkün mənfi nəticələrini düşünmədən hər gün bu məhsulları istehlak edir.
Britaniya Ürək Vəqfi (BHF) tərəfindən dəstəklənən bir araşdırma, müntəzəm olaraq doymuş yağ qəbul edən insanların qaraciyər yağının səviyyəsini və qan xolesterolunu artırdığını aşkar edib.
Doymuş yağlar kərə yağı, yağlı ətlər, qənnadı məmulatları və çörək məmulatları kimi bir çox gündəlik qidalarda olur.
Araşdırmalara görə, qaraciyərdə həddindən artıq yağ yığılması 2-ci tip diabet və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
Mütəxəssislər aşağıdakı qidaları yüksək doymuş yağ kimi müəyyən edirlər:
Yağlı ət parçaları
Ət məhsulları, o cümlədən kolbasa və pastalar
Kərə yağı və piy
Pendir, xüsusilə sərt növlər
Krem və xama
Şokolad məhsulları
Peçenye, tortlar, şirniyyatlar
Palma yağı
Hindistancevizi yağı