Qatıq mayalayarkən  1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ
24 fevral 2025 12:54 (UTC +04:00)

Qatıq mayalayarkən 1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ

Qatığın Mayasında Kərəyağının Rolu

Qatıq mayalayarkən istifadə edilən maya və üsul, onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ənənəvi bir metod olan kərəyağı əlavə etmək, qatığın həm möhkəmliyini artırır, həm də ləzzətini zənginləşdirir.

Kərəyağı ilə Qatıq Mayalama Metodu

Ev şəraitində qatıq hazırlamaq sağlamlıq və ləzzət baxımından üstünlük təşkil edir. Lakin bəzən istənilən konsistensiya əldə olunmaya bilər. Bu halda, kərəyağı ilə mayalama üsulu köməyinizə çatacaq.

Lazım olan ləvazimatlar

  • 5 litr təzə çiy süd
  • 1 yemək qaşığı təbii kərəyağı

Hazırlanma qaydası

  1. Südün qaynadılması: Təzə çiy südü geniş bir qazana tökün və ocaqda qaynadın. Qaynama başladıqdan sonra, ocağın istiliyini azaldın və südü 30-35 dəqiqə daha qaynadın.
  2. Südün soyudulması: Qaynama prosesindən sonra, südü bir qədər soyumağa buraxın. Suyun temperaturunu yoxlamaq üçün kiçik barmağınızı südə batırın və 7-ə qədər sayın. Əgər barmağınız bu istiliyə dözə bilirsə, süd mayalamaq üçün hazırdır.
  3. Qaymağın ayrılması: Südün üzərində yaranan qaymağı diqqətlə çıxarın və soyuducuda saxlayın.
  4. Mayalama qablarının hazırlanması: Mayalama üçün istifadə edəcəyiniz ləyən, şüşə qab və ya böyük bir qazanı hazırlayın. Hər birinin dibinə uyğun olaraq 1 çay qaşığından yarım yemək qaşığına qədər kərəyağı əlavə edin.
  5. Mayalama prosesi: Südü bu qabların hər birinə paylayın və üzərini təmiz bir örtü ilə bağlayaraq isti bir yerdə 6-8 saat ərzində mayalanmağa buraxın.

Bu metodla hazırlanan qatıq, həm möhkəm konsistensiyaya malik olacaq, həm də ləzzəti daha zəngin olacaq. Ənənəvi üsullarla müqayisədə, kərəyağı əlavə edilməsi qatığın turşuluğunu azaldır və daha uzun müddət təravətini qoruyur.

Unutmayın, ev şəraitində hazırlanan qatıqlar, mağazadan alınanlara nisbətən daha sağlam və təbiidir. Bu üsulu sınayaraq, ailəniz üçün ləzzətli və faydalı qatıq hazırlaya bilərsiniz.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2254

Oxşar yazılar

Soğanı necə tez doğramaq  olar? - VİDEO

Soğanı necə tez doğramaq olar? - VİDEO

24 fevral 2025 , 13:42
Portağal tortu  RESEPTİ

Portağal tortu RESEPTİ

24 fevral 2025 , 12:26
Balığı mütləq limonla  yemək lazımdır

Balığı mütləq limonla yemək lazımdır

22 fevral 2025 , 13:37
Diabet zamanı yeyilə biləcək 5 ŞORBA

Diabet zamanı yeyilə biləcək 5 ŞORBA

21 fevral 2025 , 15:10
Qarlı havada yeyiləcək YEMƏKLƏR

Qarlı havada yeyiləcək YEMƏKLƏR

21 fevral 2025 , 09:49
Kərə yağı, yoxsa  zeytun yağı:   Qızardılmış toyuq RESEPTİ

Kərə yağı, yoxsa zeytun yağı: Qızardılmış toyuq RESEPTİ

20 fevral 2025 , 18:57
 Bananlı-şokoladlı   keks:  RESEPT

Bananlı-şokoladlı keks: RESEPT

19 fevral 2025 , 16:22
Bundan sonra ancaq  bu pizzanı   bişirəcəksiniz - RESEPT

Bundan sonra ancaq bu pizzanı bişirəcəksiniz - RESEPT

18 fevral 2025 , 18:05