Qaynadılmış kartof ən çox yayılmış yan yeməklərdən biridir. Ancaq asan olduğuna baxmayaraq, həmişə uğurlu alınmır. Bəzən kartof qaynadarkən bir kartof tam bişmiş, digəri isə az bişmiş qala bilər.
Lent.az xəbər verir ki, buna səbəb sadə bir səhvdir.
Bildirilir ki, buna səbəb tez-tez kartof qabının açıq qalması səbəbindən müşahidə olunur.
Bir çox insanlar bu halda kartofun həddindən artıq bişməsinin qarşısını almaq üçün qabın qapağını çıxarır.
Əslində, kök yumruları çox bişir və kartofu soyuq suya deyil, qaynar suya qoysanız, sıyığa çevriləcək.
Bu zaman kartofun çöl hissəsi daha tez bişir və ortası hazır olana qədər kartofun yarısı artıq dağılır.
Qısacası, kartofun bərabər bişməsi üçün onları soyuq suya qoymaq və qaynana qədər gözləmək lazımdır. Su qaynama temperaturuna çatdıqdan sonra istiliyi azaltmalı və qapağı götürmədən bişirməlisiniz.

Kartof bişirilərkən edilən SƏHV - Evdar qadınların çoxu bilmir
0
0
0
0
Oxşar yazılar

5 dəqiqəyə hazırlanan şokoladlı fincan keksi - RESEPT
4 sentyabr 2025 , 19:24
Püreni dadlı edəcək bir sirli inqrediyent
4 sentyabr 2025 , 18:54
Soyulanda qaralan kartofu yemək olar?
3 sentyabr 2025 , 19:40
Cəmi 3 günə turşu kələm - sadə resept
3 sentyabr 2025 , 09:51
Kələm kotleti RESEPTİ: hamının xoşuna gələcək
2 sentyabr 2025 , 19:17
Şəkərləri böcəklərdən qorumağın ən asan yolu
2 sentyabr 2025 , 11:52
Əsl yay deserti - Alma və armudla xırçıldayan peçenye
1 sentyabr 2025 , 19:32