Çəkilmiş balıq adətən bir-birinə yaxşı yapışmır və tavada asanlıqla parçalanır. Buna görə də, aşpazlar balıq kotletləri hazırlayarkən bəzi qaydaları xatırlamağı tövsiyə edir.
Lent.az xəbər verir ki, birincisi qiymə halına salmaq üçün düzgün balıq seçmək lazımdır.
Ən yaxşı kotletlər pike, cod və pike perch balığından hazırlanır. Qırmızı balıq da əsas seçimlər arasındadır.
Çəkilmiş ətin sıx olması üçün əlavə inqrediyentlərdən istifadə etmək olar. Balıqda yapışqanlıq verən çox protein yoxdur. Buna görə yapışqanlıq vermək üçün ona çörək əlavə etmək lazımdır. Çörək əvvəlcə suda və ya süddə isladılmalıdır.
400 qram qiymə üçün 100 qram çörək qırıntısı götürməlisiniz. Sonra kotletləri əvvəlcədən isidilmiş tavada qızartmaq olar.