Təhlükəli allergiya riskini 81% azaltmağın yolu tapılıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, körpəlikdən beş yaşa qədər uşaqları fıstıqla qidalandırmaq fıstıq allergiyası riskini 81% azalda bilər.
Təcrübədə uşaqların yarısı körpəlikdən beş yaşına qədər müntəzəm olaraq fıstıq məhsullarından istifadə edib, digər yarısı isə bu müddət ərzində fıstıqdan qaçıb. Fıstıq məhsullarının qida rasionuna erkən daxil edilməsi beş yaşında fıstıq allergiyası riskini 81% azaldıb.
12 yaşında fıstıqdan uzaq duran iştirakçıların 15,4%-i (246 uşaqdan 38-i) və uşaqlıqdan fıstıq yeyənlərin 4,4%-i (251 uşaqdan 11-i) fıstıq allergiyası inkişaf etdirib.