Mütəxəssislər ürək xəstəliklərindən və infarktdan qoruyacaq tərəvəzləri açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qulançarın müntəzəm istehlakı ölümcül ürək xəstəliklərinin inkişafından qoruya bilər.
Mütəxəssislər deyirlər ki, qulançarın müntəzəm istehlakı bu cür xəstəliklərdən qoruyur. Alimlər qulançarın faydalarını onun fol turşusu ilə doyması ilə əlaqələndirirlər. Bu komponent bədəndə homosistein kimi tanınan bir amin turşusunun yığılmasının qarşısını alır. Alimlər homosistein səviyyəsi yüksək olan insanların infarkt və insult riskinin daha yüksək olduğunu izah edirlər.
Qulançar həmçinin qan damarlarında xolesterin yataqları ilə effektiv mübarizə aparan liflə zəngin olan bir tərəvəzdir.