Alimlər qan damarlarını təmizləməyə kömək edəcək məhsulların adını açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qandakı oksidləşdirici proseslərdən qurtulmağa kömək edən qələvi qidalar damar sistemi ilə bağlı problemlərin güclü qarşısının alınması ola bilər.
Bədənin gündəlik olaraq suya ehtiyacı var. Dehidrasiya qan laxtalanmasına və tromboz riskinə səbəb ola bilər.
Şirəli meyvə və tərəvəzlər
Bu meyvə və tərəvəzlər qanı təbii şəkildə durulaşdırmağa kömək edir. Onlar qanı toksinlərdən təmizləyə, qələvi yarada və bədən üçün lazım olan mineralları ehtiva edə bilərlər.
Zəncəfil
Trombositlərin yığılmasına müsbət təsir edir. Tərkibində iltihab əleyhinə və antikoaqulyant birləşmə olan salisilat adlı təbii bir turşu var.
Acı bibər
Acı bibər trombositlərin bir-birinə yığılmasının qarşısını alan və qan laxtalanmasına səbəb olan ən sürətli təsir göstərən antikoaqulyantlardan biridir. Böyük miqdarda bibər yemək qan laxtalarını belə məhv edə bilər.