Həkimlər bərk pendirdən imtina etməyin 4 səbəbini açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bərk pendir sağlamlığa zərər verə bilər.
Aparıcı mütəxəssislər bu məhsulun istehlakını məhdudlaşdırmağı və ya pəhrizdən tamamilə çıxarmağı məsləhət görürlər. Pendirin yüksək natrium, yağ və kalorili tərkibi 2-ci tip şəkərli diabet, koroner ürək xəstəliyi, ürək çatışmazlığı, insult, hipertoniya və digər xəstəliklərin inkişaf riskini artırır.
Əgər siz hipertoniya riski altındasınızsa və ya artıq yüksək təzyiqiniz varsa, yeməyinizdə natrium miqdarını azaltmaq üçün bərk pendirlərdən qaçınmaq daha yaxşıdır.
Bərk pendirdən imtina etməyin 4 səbəbi:
Təkmilləşdirilmiş dəri vəziyyəti
Son araşdırmalar göstərir ki, süd məhsullarının istehlakı sızanaqların yaranmasına səbəb ola biləcək sebum istehsalını stimullaşdırır.
Meteorizm əlamətlərinin azalması
Laktozsuz pendirlər yemək həzm problemləri və şişkinliklə mübarizə aparmağa kömək edə bilər.
Migrenin artması
Bəzi pendir növləri, o cümlədən İsveçrə, mavi pendir, Parmesan və çedar, miqren baş ağrısına səbəb ola biləcək bir amin turşusu olan yüksək konsentrasiyalı tiramin ehtiva edir.
Ürək xəstəliyi riskinin azaldılması
Sərt pendirdən qaçınmaq xolesterol səviyyəsini idarə etməyə və ürək-damar ağırlaşmalarının ehtimalını azaltmağa kömək edəcəkdir.