Mütəxəssislər qan şəkərini və çəki artımına səbəb olan qidaları aşkar ediblər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, xüsusilə 4 qida sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilir.
1. Səhər yeməyi üçün taxıl
Bu cür qidaların əksəriyyətində qan şəkərinin səviyyəsini artıran zərif şəkərlər və karbohidratlar var.
2. Şirniyyatlar
Çörək və peçenyelərdə çoxlu şəkər və yağ var ki, bu da sağlamlığınıza mənfi təsir göstərir. Fıstıq yağı kimi evdə hazırlanmış qidalara üstünlük vermək lazımdır.
3. Şirinləşdirilmiş içkilər
Qazlı və meyvə içkilərində artıq şəkər var ki, bu da qan şəkəri və çəki artımına səbəb olur. İnsulin müqavimətinin inkişaf riskinin artması səbəbindən onları müntəzəm istifadə etmək olmaz.
4. Yoqurt
Yoqurtlarda şəkər yüksək və zülal azdır.