Ədviyyatlı qidaların tez-tez istifadəsi qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, ədviyyatlı qidalar bədəndə unikal reaksiyalar yaradır.
Bibər və digər ədviyyatlı qidalarda olan kapsaisin sinir sistemindəki reseptorlarla qarşılıqlı təsir edərək tərləmə və qızdırma hissi yaradır.
Ədviyyatlı qidaların sağlamlığı ilə bağlı mübahisələrin əksinə olaraq, araşdırmalar onun potensial fayda və risklərinə işarə edir. Bir tərəfdən, ədviyyatlı yeməklər yemək metabolizminizi sürətləndirməyə və kalori yandırmağa kömək edə bilər ki, bu da çəki idarə etmək üçün faydalı ola bilər. Digər tərəfdən, həddindən artıq istehlak xüsusilə mövcud həzm problemləri olan insanlarda mədə-bağırsaq traktının iltihabına və qıcıqlanmasına səbəb ola bilər.
Bəzi tədqiqatlar ədviyyatlı qidaların müntəzəm istehlakını ürək xəstəliyi riskinin azalması ilə əlaqələndirir.
Bununla belə, əksər insanlar üçün ədviyyatlı qidalar ciddi təhlükə yaratmır və normada istehlak edildikdə təhlükəsiz ola bilər.
Beləliklə, ədviyyatlı qidalar pəhrizə ləzzətli əlavə ola bilər, həzz və hətta bəzi fizioloji faydalar verə bilər.