C vitamini dedikdə ağlımıza yalnız portağal, naringi, qreypfrut və limon gəlir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, immuniteti gücləndirmək üçün, ümumiyyətlə, portağallara üstünlük verilsə də, portağal əvəzinə bu qidaları seçə bilərsiniz.
Kivi
Kividə olan C vitamininin miqdarı portağala yaxın olsa da, bu meyvə əhəmiyyətli dərəcədə azdır. Beləliklə, C vitamininin miqdarı ikiqat artırıla bilər.
Kələm
Kələm, turpgillər bitkisi portağaldan daha çox C vitamini ehtiva edir.
Çiyələk
Çiyələkdə də portağaldan daha çox C vitamini var. Bir stəkan çiyələk, xəstəliyin inkişafının qarşısını almağa kömək edir.
Brokoli
Brokoli C vitamini ilə zəngin olan bir tərəvəzdir. Brokoli gündəlik C vitamini ehtiyacınızı ödəyə bilər.
Tədqiqatlar göstərir ki, brokolini müntəzəm yemək stressi azaltmağa və xərçəngin inkişaf riskini azaltmağa kömək edə bilər.