Həkimlər qızdırıla bilməyən məhsulların adını açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bəzi qidaların saxlanması və düzgün qızdırılmaması sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər.
Düyü
Həkimlər bildirirlər ki, düyü otaq temperaturunda nə qədər çox qalsa, tərkibində zəhərli maddələrin əmələ gəlmə ehtimalı bir o qədər yüksəkdir. Düyünü bişirildikdən sonra soyuducuda bir gündən çox saxlamaq olmaz.
Kartof
Kartof nişastalı qidadır, otaq temperaturunda iki saatdan çox saxlanılmamalıdır. Çünki tərkibində yaranmış bakteriya tərəfindən istehsal olunan toksinlər beynə, sinirlərə və onurğa beyninə təsir edə və iflicliyə səbəb ola bilər.
İspanaq
Göyərtilərin, o cümlədən ispanaqların düzgün qızdırılmaması listerioz adlı ciddi infeksiyaya səbəb ola bilər. Bu xəstəliyə qidada qalıcı ola bilən hərarət, baş ağrıları, halüsinasiyalar və hətta qıcolmalar kimi özünü göstərən listeriya bakteriyaları səbəb olur.
Yumurta
İshal, mədə ağrısı, qızdırma və qusma kimi simptomlara səbəb olan salmonella bakteriyalarını ehtiva edə bilən qidadır. 4-74 dərəcə arasında olan temperaturda saxlanılan yumurtalar təhlükəli ola bilər.