Alimlər qocalma prosesini əhəmiyyətli dərəcədə ləngidən məhsulları açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər müntəzəm istifadəsi insanın rifahına faydalı təsir göstərən, sağlamlığı gücləndirən və qocalmanı ləngidən məhsulların siyahısını tərtib ediblər.
Avokado
Avokado ürək üçün faydalı yağlar, lif, B vitaminləri, kalium və A, C, E və K vitaminləri ilə zəngindir. Bu da qocalma prosesindən qoruyur, artıq çəki ilə mübarizə aparır. Avokado həm də iltihabla mübarizə aparan yağ mənbəyidir.
Qaragilə
Qaragilə A vitamini mənbəyidir. Buna görə də dərinin elastikliyini qorumağa və iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir. Bu meyvələr antioksidantlar və bioaktiv birləşmələrlə zəngindir.
Göyərti
Göyərti 50 yaşdan yuxarı insanlarda qocalmanı yavaşlatmağa kömək edir. Yaşlanma prosesini ləngidən vitaminlər, minerallar, lif və digər bioloji aktiv birləşmələrlə zəngindir.
Yağlı balıq
Yağlı balıqlarda yüksək miqdarda omeqa-3 yağ turşuları var. Bundan əlavə, tədqiqatlar göstərir ki, yağlı balıqlar yaşlı xəstələrdə Alzheimer xəstəliyinin əlamətlərini yavaşlatmaq və bəzən qarşısını almaq qabiliyyətinə malikdir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ilk növbədə oleik turşusu adlanan bir doymamış yağ turşusundan ibarətdir. Onun birləşmələri öz dərimizdə olanların bəzilərini təqlid edir. Bu, hüceyrələrin bərpasına kömək edir.
Fındıq
Fındıq qocalmış orqanizmə faydalı təsir göstərir. Onlar ürəyə faydalı omeqa-3 yağ turşuları və dərinin bərpası üçün faydalı ola biləcək E vitamini ilə zəngindir. Vitamin E yalnız dərini bərpa etməyə və elastikliyini qorumağa kömək etmir, həm də bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir.