Mütəxəssislər qadınları 40 yaşından sonra ürək xəstəliklərindən qoruyan qidaları açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qadınlar yaşlandıqca onların ürək-damar xəstəlikləri riski artır, buna görə də ürək üçün sağlam şəkildə pəhriz saxlamaq vacibdir.
Şəkər, natrium və emal olunmuş qidalardan uzaq durmaq lazımdır.
Yağlı balıqlar, meyvələr, qoz-fındıq ürək sağlamlığını qorumaq üçün əla seçimdir. Çünki yağlı balıqlar iltihabı, trigliseridləri, aritmiya və ateroskleroz riskini azalda bilən omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Qaragilə, böyürtkən, çiyələk və moruq kimi giləmeyvə antioksidantlarla zəngindir. Bu da orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyur, iltihabı azaldır və ürək xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.