Bu qidalar  damarda tromb   yaranmasının qarşısını alır
27 aprel 2023 19:08 (UTC +04:00)

Bu qidalar damarda tromb yaranmasının qarşısını alır

Tromba meylli insanlar bu qidaları daha çox istehlak etməlidir.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çuğundur, kələm, şirin bibər, xiyar kimi tərəvəzlər qanın reoloji xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırır, ürək və damarlarda qan laxtalarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

Limon, qreypfrut, alma, nar, portağal və naringi kimi meyvələr isə qanın laxtalanması da daxil olmaqla bədəndəki bütün regenerativ reaksiyaların güclü tənzimləyicisidir.

Moruq, çiyələk, qaragilə, böyürtkən, zoğal, qara və qırmızı qarağatın tərkibi su olduğu üçün qanı yaxşıca durulayır.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2439
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar