Dietoloqlar az miqdarda, amma tez-tez yüksək keyfiyyətli pendirləri yeməməyi məsləhət görürlər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çox vaxt insanlar ən az faydalı olan pendiri sevirlər. Bu cür pendirlər sağlamlığınız üçün zərərlidir.
Mütəxəssislər yüksək emal olunmuş pendirlərdən imtina etməyi məsləhət görürlər. Emal edilmiş pendirdə daha çox natrium var, ona görə də ondan hipertoniya kimi ürək-damar xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər qətiyyən istifadə etməməlidirlər.
Bir çox pendirlər zülal, natrium, yağ tərkibinə görə bir-birindən çox fərqlənir. Buna görə də, məhsul seçərkən yalnız onun dadına və daxili zövqünə diqqət yetirmək tövsiyə olunur.
Dietoloqlar hər gün ən azı 30 qram pendir yeməyi tövsiyə edir.