Elmi cəhətdən təsdiqlənmiş hər hansı bir pəhrizin tərkibində mütləq ki, balıq olmalıdır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, balıq uşaqlar, böyüklər və yaşlılar üçün şiddətlə tövsiyə olunur.
Beyin sağlamlığı
Balıqlarda omeqa-3 yağ turşuları var ki, onların çatışmazlığı yaddaş problemlərinə və koqnitiv pozğunluğa səbəb olur.
Ürək sağlamlığı
Balıq ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınması vasitəsidir ki, bu da amerikalı kardioloqlar tərəfindən sübut edilib. Balığın müntəzəm istehlakı ürək xəstəliyi riskini, iltihabı azaldır və qan təzyiqini normallaşdırır.
Ruhi sağlamlıq
Balıq beyni gənc saxlamaqla yanaşı, depressiyanın inkişafının qarşısını alır. Balıq yağı antidepresan kimi fəaliyyət göstərir.
D vitamini
Əlbəttə ki, balıq D vitamininin əsas mənbəyidir. Onsuz kalsiumun mənimsənilməsi çətinləşir və bu, sümük sağlamlığı ilə bağlı problemlərə səbəb ola bilər. Bu eyni vitamin əzələ sistemi, toxunulmazlıq, maddələr mübadiləsi üçün vacibdir və hətta yuxunu yaxşılaşdırır.
Dəri sağlamlığı
Balıq yemək sızanaqlarla mübarizə aparmağa kömək edir. Orta və şiddətli sızanaqları olan xəstələrə bu məqama diqqət yetirmələri tövsiyə olunur.
Xəstəliyin qarşısının alınması
Yağlı balıqların müntəzəm istifadəsi I tip diabetdən qoruyur və immunitet sistemini gücləndirir, həmçinin xərçəng riskini azaldır və qaraciyərin sağlamlığını yaxşılaşdırır.