Balıq niyə qida rasionunda olmalıdır?
01 iyul 2024 17:33 (UTC +04:00)

Balıq niyə qida rasionunda olmalıdır?

Elmi cəhətdən təsdiqlənmiş hər hansı bir pəhrizin tərkibində mütləq ki, balıq olmalıdır. 

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, balıq uşaqlar, böyüklər və yaşlılar üçün şiddətlə tövsiyə olunur.

Beyin sağlamlığı

Balıqlarda omeqa-3 yağ turşuları var ki, onların çatışmazlığı yaddaş problemlərinə və koqnitiv pozğunluğa səbəb olur.

Ürək sağlamlığı

Balıq ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınması vasitəsidir ki, bu da amerikalı kardioloqlar tərəfindən sübut edilib. Balığın müntəzəm istehlakı ürək xəstəliyi riskini, iltihabı azaldır və qan təzyiqini normallaşdırır.

Ruhi sağlamlıq

Balıq beyni gənc saxlamaqla yanaşı, depressiyanın inkişafının qarşısını alır. Balıq yağı antidepresan kimi fəaliyyət göstərir.

D vitamini

Əlbəttə ki, balıq D vitamininin əsas mənbəyidir. Onsuz kalsiumun mənimsənilməsi çətinləşir və bu, sümük sağlamlığı ilə bağlı problemlərə səbəb ola bilər. Bu eyni vitamin əzələ sistemi, toxunulmazlıq, maddələr mübadiləsi üçün vacibdir və hətta yuxunu yaxşılaşdırır.

Dəri sağlamlığı

Balıq yemək sızanaqlarla mübarizə aparmağa kömək edir. Orta və şiddətli sızanaqları olan xəstələrə bu məqama diqqət yetirmələri tövsiyə olunur.

Xəstəliyin qarşısının alınması

Yağlı balıqların müntəzəm istifadəsi I tip diabetdən qoruyur və immunitet sistemini gücləndirir, həmçinin xərçəng riskini azaldır və qaraciyərin sağlamlığını yaxşılaşdırır.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2118
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar