Mütəxəssislər almanın insanları bir sıra xəstəliklərdən qoruya biləcəyini iddia edirlər.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, almada A, C, B1, B2, PP və E vitaminləri var.
Dietoloq bu meyvəni hər gün yeməyi tövsiyə edir. Çünki alma xərçəngin inkişafından qoruyur. Almanın tərkibində flavonoidlər, A, C, B1, B2, PP, E vitaminləri və xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını alan antioksidant maddələr var. Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, daha çox alma yeyən insanlar ağciyər xərçəngindən 50 faiz daha az əziyyət çəkirlər.
Bundan əlavə, alma ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir. Çünki qanda "pis" xolesterinin səviyyəsini aşağı salır. Nəticədə hipertoniya, infarkt və vuruşa səbəb olan xolesterol lövhələrinin riski azalacaq.