Amerikalı alimlər, mikrodalğalı sobada qızdırılan qidanın sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi qənaətinə gəliblər.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, yayılmış məşhur fikrin əksinə olaraq, bu, ümumiyyətlə "radiasiya" məsələsi deyil.
Əsas problem mikrodalğalı sobada qidaların qeyri-bərabər istiləşməsidir.
Beləliklə, bir tərəfdən yemək isti ola bilər, digər tərəfdən soyuq qala bilər.
Belə yeməyin aşağı dadı, zəif qızdırılan bir yerdə qala biləcək təhlükəli mikroorqanizmlər qədər dəhşətli deyil.
Miçiqan Universiteti əməkdaşlarının gəldiyi nəticə budur.
Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, bəzən bəzən "fırlanan masa" nın olması kömək etmir. Hətta bu cihaz həmişə yeməyin hər tərəfdən isinməsinə imkan vermir.
Nəticədə zəhərlənməyə səbəb olan bakteriyalar insan orqanizminə daxil ola bilər.
Problemi necə həll etmək olar?
Mikrodalğalı sobadan istifadə etməkdən imtina etmək lazım deyil.
Zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün yalnız iki qaydaya əməl etmək kifayətdir.
İlk tövsiyə: mikrodalğalı sobalarda qızdırılan qida vaxtaşırı qarışdırılmalı və ya çevrilməlidir.
İkinci tövsiyə: bütün "zonalarda istənilən temperatura çatana qədər yeməyi yenidən qızdırmalısınız. Arzuolunan göstərici 73 dərəcədən az olmamalıdır.