Pəhrizə xırdalanmış yumurta qabığı əlavə edilərsə, sümüklər güclənər.
Lent.az “MedikForum”a istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq Mariyat Muxina deyib.
Onun sözlərinə görə, yumurta qabığında sümüyün patalogiyasını gücləndirən maddələr var.
Problem yaşla, xüsusən də menopoz zamanı sümükləri daha kövrək olan qadınlarda daha aktuallaşır.
Həkim qabığın fosfor, kalsium, kalium, dəmir və maqnezium mənbəyi olduğunu vurğulayıb.
Yumurta qabığında şey üzvi, asanlıqla həzm olunan formadadır.
Bununla belə, qabığı təhlükəsiz istifadə etmək üçün əvvəlcə onu sterilizasiya etməlisiniz. Bunu etmək üçün o yuyulmalı, sonra sobada yaxşıca qızdırılmalıdır.
Muxina gündə bir çay qaşığı qabıq yeməyi tövsiyə edir. Ona limon suyu da əlavə edə bilərsiniz.