Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sosial şəbəkədə “Ev Yemekleri” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən kəfsiz, susuz kələm və yarpaq dolmasının hazırlanma qaydasını sizinlə bölüşürük.
Lazım olan ərzaqlar:
Kələm dolması üçün
500 qram qoyun əti
2 orta boy soğan
6 xörək qaşığı düyü
Keşniş, şüyüd, reyhan
2 ədəd balaca pomidor
Duz, istiot, sarı kök
Kələm 1 kiloqram
Yarpaq dolması üçün
500 qram qoyun əti
2 orta boy soğan
3 çay qaşığı quru nanə
5 xörək qaşığı düyü
Göyərtilərdən 1 dəstə nanə, 2 dəstə keşniş, 1 dəstə şüyüd
800 qramlıq bankada yarpaq
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!