Soyuducudakı giləmeyvələrlə  necə keks hazırlamaq olar?
24 fevral 2024 11:04 (UTC +04:00)

Soyuducudakı giləmeyvələrlə necə keks hazırlamaq olar?

Dondurucuda qalan giləmeyvələrdən istifadə etmək üçün əla bir seçim var. Belə ki, keks hazırlamaq fikriniz varsa, giləmeyvələri onun xəmirinə əlavə edə bilərsiniz.

Ancaq meyvələrin bütün xəmiri rəngləndirməsini istəmirsinizsə, onları düzgün hazırlamalısınız.

Evdə giləmeyvə keksləri necə hazırlanır? Əvvəlcə maddələrin miqdarını düzgün hesablamalısınız.

Lent.az 4 porsiya hazırlamaq üçün sizə lazımi ərzaqları təqdim edir:

Un - 240 q;

Süd - 110-120 ml;

Qabartma tozu - 2 çay qaşığı;

Yumurta - 2 ədəd;

Şəkər - 200 q;

Kərə yağı - 115 q;

Dondurulmuş toxumsuz giləmeyvə - 350 q.

Giləmeyvələri bir neçə dəfə soyuq su altında yuyun və sonra kağız dəsmallarla qurudun.

Ayrı bir qabda yumşaq kərə yağı və şəkəri mikserlə çalın. Qarışıq köpüklü olmalıdır. Sonra yumurtaları qarışığa əlavə edib çalmağa davam edin. Hissə-hissə xəmirə süd, ələkdən keçirilmiş un və qabartma tozunu əlavə etməlisiniz.

Alınan qarışığa bir çimdik duz da əlavə edin.  Xəmir homojen olduqdan sonra giləmeyvələri tökün. Onlara zərər verməmək üçün kütləni diqqətlə qarışdırmaq lazımdır.

Sonra xəmir qəliblər arasında paylanmalıdır. O təxminən yarım saat 200 dərəcə sobada bişirilməlidir.

Qeyd etmək lazımdır ki, soba əvvəlcədən qızdırılmalıdır.

# 3981
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar