Yumurta ən asan bişirilən yemək növüdür. Ancaq yumurtanın hazırlanmasında da bir neçə vacib nüanslar var.
Lent.az onları təqdim edir:
Düzgün yağ seçmək
Yumurtanı bişirərkən çalışın günəbaxan yağından istifadə etməyin. Bunun üçün ideal yağ seçimi kərə yağıdır. Bu məhsul sayəsində yemək parlaq dad əldə edəcək.
Yumurtanı düzgün qırmaq
Yumurtanı tavanın düz mərkəzinə tökün. Daha sonra şəffaf hissəsinə keçin. Nə üçün? Çünki belə olan halda protein bərabər şəkildə bişirilir. Əks təqdirdə, yumurtanın kənarları yanmış hala düşür. Ancaq mərkəzə yaxın o, kifayət qədər sıx olaraq qalır.
Sarısını duzlamayın
Yumurtanın sarısını duzlamayın. Sadəcə ağın üzərinə duz səpin. Əks halda, yumurta iştahaaçan görünüşə malik olmayacaq. Buna görə kərə yağını əvvəlcədən duzlayın. Sonra ədviyyatı omletin üzərinə səpmək lazım olmayacaq.
Aşağı istilikdə bişirin
Yumurtanı aşağı istilikdə bişirin. Çünki güclü odda kərə yağı tez yanacaq. Nəticədə, bişmiş yumurta xoş dada sahib olmayacaq.
Beləliklə, yumurtaları aşağı istilikdə qızartmaq lazımdır.