Qarabaşaq yarması ən ideal pəhriz yeməyi hesab olunur. Ancaq bəzi hallarda bu yemək yüksək kalorili də hesab olunur.
Lent.az xəbər verir ki, qarabaşaq yarmasını təhlükəli bir yeməyə çevirən iki ümumi səhvdən qaçmaq kifayətdir. Həmin səhvləri təqdim edirik:
Qarabaşaq yarmasını südlə bişirmək
Bir çox yemək sevərlər südlü qarabaşaq yarmasını sevirlər. Bu yeməyin olduqca iştahaaçan və maraqlı dadı var.
Ancaq arıqlamağı planlaşdıran insanlar südlə qarabaşaq bişirməməlidir. Belə olan halda onu adi su ilə bişirmək məsləhətdir. Bu vəziyyətdə yemək əlavə kalori almayacaq.
Qarabaşaq yarmasını duzlu bişirmək
Ümumiyyətlə, bütün yeməkləri çalışıb az duzlu etmək lazımdır. Ancaq arıqlamağa çalışanlar buna xüsusilə diqqət etməlidirlər. Çünki çox duzlu qarabaşaq artıq çəki yarada bilər və həmçinin, sağlamlıq üçün zərərlidir.