Əvvəllər evdar qadınlar klassik reseptlərə sadiq qalmağa çalışırdılar, amma indi vəziyyət dəyişib.
Lent.az xəbər verir ki, artıq insanlar tanış yeməkləri daha qeyri-adi, dadlı, maraqlı və sağlam etməyə çalışırlar.
Ancaq bəzən seçilmiş komponentlər olduqca gözlənilməz ola bilər. Məsələn, noxud və mərcinin kotletlərə əlavə olunmasını yəqin ki, çox az adam eşidib.
Burada söhbət noxud püresindən gedir. Belə olan halda kotletlərə çörək əlavə edilməyə bilər.
Çünki noxud püresi kotletləri sıx, dadlı və maraqlı edir.
Bununla yanaşı, mərcimək də kotletlərə əlavə edilə bilər. Bu vəziyyətdə qırmızı və ya sarı mərciməkdən istifadə etmək daha yaxşıdır. Çünki bu növlər tez püre halına gəlir.
Mərciməklə kotletlər yumşaq, dadlı, ətirli və doyurucu olur. Mərci istifadə edərkən çörək əlavə etməyə də ehtiyac yoxdur.