Kartofun əzilməməsi  üçün BUNU EDİN 
08 may 2024 20:00 (UTC +04:00)

Kartofun əzilməməsi üçün BUNU EDİN 

Bir çox insanlar əzilməyən və mükəmməl qızardılmış kartof hazırlamaqda çətinlik çəkirlər. Bəzən kartoflar qızardılarkən ya yapışır, ya da əzilir. Bəs, bunun olmaması üçün nə etmək lazımdır? 

Lent.az xəbər verir ki, qızartmadan əvvəl soyulmuş və doğranmış kartoflar soyuq su ilə bir qaba qoyulmalıdır.

Kartof parçaları 30 dəqiqə suda saxlanılmalıdır. Proseduru tamamladıqdan sonra, artıq nəmi çıxarmaq üçün onları salfetin üzərinə qoyun. Bu, kartofu qızartmaq üçün hazırlanmasını tamamlayacaq.

Sonda onları yağla dolu tam isinmiş tavaya tökün. Nəticədə xırtıldayan qabığı və yumşaq içərisi olan kartof qızartması əldə edəcəksiniz. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 14783

Oxşar yazılar

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54
İnanılmaz kartof bliniləri - RESEPT

İnanılmaz kartof bliniləri - RESEPT

30 iyun 2025 , 14:29