Kartof bir çoxlarının sevimli yeməyidir. Hər kəs onu müxtəlif formalarda hazırlayır.
Lent.az xəbər verir ki, bu dəfə İsveç üsulu kartofun bişirilmə qaydasından danışacağıq.
Bu dadlı yeməyi hazırlamaq üçün sizə 80-90 dəqiqəyə lazım olacaq.
Hazırlanması:
Kartofu yuyun və qabığını soyun. Daha sonra onları suşi çubuqlarına keçirin. İti bıçaqla çubuğun üzərində dilimləməyə çalışın. Amma dərindən kəsməyin. Kəsiklərin qalınlığı 3-4 millimetr olması məsləhətdir. Onlar akkordeon kimi görünməlidir.
Kartofu azca duzlu suda 15 dəqiqə qaynadın. Perqamentlə örtülmüş çörək qabına qoyun və üzərinə yağ çiləyin. Əvvəlcədən 240 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 5 dəqiqə ərzində kartofları bişənə qədər gözləyin.
Bişmiş kartofun üzərinə əzilmiş sarımsağı və pendir rəndələyin. Daha 5 dəqiqə sobada saxlayın. Sondakı nəticədən çox razı qalacaqsınız. Nuş olsun!