İçliyi ağızda əriyən ən dadlı piroqlar
09 yanvar 2025 15:48 (UTC +04:00)

İçliyi ağızda əriyən ən dadlı piroqlar

Piroqlar ev mətbəxinin əsas yeməklərindən biridir. Onlar müxtəlif çeşidlərdə olurlar, buna görə hər kəs öz mükəmməl reseptini tapa bilər. Bununla belə, piroqları həqiqətən dadlı etmək üçün onların hazırlanmasının bir neçə sirrini bilməlisiniz. Hamısı düzgün xəmirdən başlayır, lakin içliyidə eyni dərəcədə mühüm rol oynayır.

Lent.az ən dadlı piroq reseptini təqdim edir:

Tərkibi:

un - 500 qram

süd - 250 millilitr

şəkər - 2 çay qaşığı.

duz - 1 çay qaşığı

kərə yağı - 50 qram

yağlama üçün yumurta - 2 ədəd.

təzə maya - 25 qram

mal və ya toyuq əti - 300 qram

soğan - 1 ədəd

Bişirmə prosesi:

Xəmir üçün un, süd, şəkər, duz, yağ və yumurta qarışdırılır. Sonra maya əlavə edilir. Elastik yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri isti yerə qoyun və üstünü bağlayın. Yaxşı qalxsa, piroqlar yumuşaq olacaq.

İçlik üçün qiyməni xırda doğranmış soğan və ədviyyatlarla tavada qızardın. İçlik hazır olduqda, xəmiri yuvarlayın. Çox incə etməyin, amma xəmirdən də çox istifadəyə ehtiyac yoxdur. İçliyi bərabər şəkildə yayın və kənarlarını yaxşıca bağlayın.

Piroqları yumurta sarısı ilə fırçalayın. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 180-200°C-də 15-20 dəqiqə piroqlar qızılı rəng alana qədər bişirin.

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 930
avatar

Xədicə ƏFQAN

Oxşar yazılar