Əvvəl belə lobya hazırlamamısınız - DAHA LƏZZƏTLİ OLUR
03 iyul 2024 19:26 (UTC +04:00)

Əvvəl belə lobya hazırlamamısınız - DAHA LƏZZƏTLİ OLUR

Yayın əvəzolunmaz ləzzətlərindən biri də lobyadır. Lobya pomidor sousu ilə birləşəndə ləzzətli olur. 

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, daha dadlı lobyab bişirmək artıq çox sadədir.

Lazım olan məhsullar

Yarım kq yaşıl lobya 
6 ədəd pomidor 
3 diş sarımsaq 
1 çay stəkanı doğranmış qara zeytun 
3 budaq təzə reyhan 
Qaynar su 
1 çay stəkan zeytun yağı 
Duz və qara bibər 
Qırmızı bibər 
Kəklikotu

Hazırlanma qaydası

Əvvəlcə təmizlənmiş yaşıl lobya duzlu suda 10 dəqiqə qaynadılır. Qaynadıqdan sonra suyu boşaldın. Tavaya zeytun yağı və sarımsağı əlavə edin. Sarımsağı qovurduqdan sonra lobya əlavə edin və qovurmağa davam edin. Sonra doğranmış pomidor və zeytunlarınızı əlavə edin, qarışdırın və 1 çay stəkan qaynar su əlavə edin. Qalan duz və ədviyyatları əlavə etdikdən sonra su buxarlanana qədər zəif odda bişirin.

Yemək demək olar ki, hazır olduqda, doğranmış reyhan əlavə edin, yaxşı qarışdırın və ocağı söndürün. 

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 9068

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54