Bu fransızlar olduqca qəribədir. Soğandan mürəbbə düzəldirlər, pendirlə ərik bişirirlər. Ancaq zövqlər haqqında mübahisə etmək olmaz.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arkhipova ərikləri pendir və bal ilə necə bişirəcəyini söyləyib.
Tələb olunur:
ərik - 8-10 əd.;
pendir - 50 q;
təbii bal;
qoz.
Necə bişirilir?
1. Ərikləri yuyun, yarıya bölün və tumunu çıxarın.
2. Soba qabını yağlayın və ərikləri yuxarıya baxaraq içərisinə qoyun.
3. Pendiri dilimləyin və ya sürtgəcdən keçirin. Ərik yarılarına doldurun.
4. Pendirin üstünə bal tökün və doğranmış qoz-fındıq səpin.
Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 10 dəqiqə hazır vəziyyətə gətirin.
Pendirli əriklərin şərab üçün əla məzə olduğuna inanılır.