Dəfnə yarpağı şorbada  nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir
08 yanvar 2024 11:25 (UTC +04:00)

Dəfnə yarpağı şorbada nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir

Şorbanı dadlı etmək üçün dəfnə yarpağının vaxtında əlavə edilməsi son dərəcə vacibdir. Hətta təcrübəli evdar qadınlar da bəzən bu məsələdə səhvlərə yol verirlər.

Lent.az şorba hazırlayarkən dəfnə yarpaqlarından istifadənin əsas qaydalarını təqdim edir:

Dəfnə yarpaqlarını şorbaya necə əlavə etmək olar? 

Birincisi, peşəkar aşpazlar şorbaya əlavə etməzdən əvvəl dəfnə yarpağını yaxşıca yumağı məsləhət görür. Və ya qaynar su ilə qaynada bilərsiniz.

İkincisi, şorba hazır olmadan bir neçə dəqiqə əvvəl dəfnə yarpağı əlavə etməlisiniz. 

Şorbanın aromatik olması üçün dəfnə yarpağı 10-15 dəqiqə qaynadılmalıdır.

Bir çoxları bişdikdən sonra şorbadan dəfnə yarpağı çıxarıb-çıxarmamağı da maraqlandırır. Bu isə istəyə görə həyata keçirilir. Belə ki, çıxarıla da bilər, çixarılmaya da. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 29418

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54