Dəfnə yarpağı şorbada  nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir
08 yanvar 2024 11:25 (UTC +04:00)

Dəfnə yarpağı şorbada nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir

Şorbanı dadlı etmək üçün dəfnə yarpağının vaxtında əlavə edilməsi son dərəcə vacibdir. Hətta təcrübəli evdar qadınlar da bəzən bu məsələdə səhvlərə yol verirlər.

Lent.az şorba hazırlayarkən dəfnə yarpaqlarından istifadənin əsas qaydalarını təqdim edir:

Dəfnə yarpaqlarını şorbaya necə əlavə etmək olar? 

Birincisi, peşəkar aşpazlar şorbaya əlavə etməzdən əvvəl dəfnə yarpağını yaxşıca yumağı məsləhət görür. Və ya qaynar su ilə qaynada bilərsiniz.

İkincisi, şorba hazır olmadan bir neçə dəqiqə əvvəl dəfnə yarpağı əlavə etməlisiniz. 

Şorbanın aromatik olması üçün dəfnə yarpağı 10-15 dəqiqə qaynadılmalıdır.

Bir çoxları bişdikdən sonra şorbadan dəfnə yarpağı çıxarıb-çıxarmamağı da maraqlandırır. Bu isə istəyə görə həyata keçirilir. Belə ki, çıxarıla da bilər, çixarılmaya da. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 29324

Oxşar yazılar

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

22 aprel 2025 , 12:52
Kartof püresinə   bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

Kartof püresinə bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

21 aprel 2025 , 14:58
Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

19 aprel 2025 , 11:36
Yeməyin soyuducuda 3 qat  daha uzun müddət   saxlamaq üçün SİRLƏR

Yeməyin soyuducuda 3 qat daha uzun müddət saxlamaq üçün SİRLƏR

18 aprel 2025 , 16:46
Ən asan cheesecake RESEPTİ

Ən asan cheesecake RESEPTİ

17 aprel 2025 , 14:54
Sizə  super güc verəcək   səhər yeməyi

Sizə super güc verəcək səhər yeməyi

16 aprel 2025 , 18:03
Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

15 aprel 2025 , 16:56
20 dəqiqəyə hazırdır:  Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

20 dəqiqəyə hazırdır: Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

14 aprel 2025 , 15:18