Çiyələk cemi səhər yeməkləriniz və ya desertləriniz üçün ideal əlavəyə çevrilə bilər. Cemlər çox dadlı olur və çörəklə, piroqla, hətta pendirlə də yaxşı uyğunlaşır. Lakin əksər cemlər adətən çoxlu şəkər əlavə edilməklə hazırlanır. Əgər siz daha sağlam alternativ axtarırsınızsa, onu evdə özünüz hazırlaya bilərsiniz.
Lent.az cem reseptini təqdim edir:
Cem hazırlamaq üçün sizə yalnız bir neçə sadə inqrediyent lazımdır:
İnqrediyentlər:
2 stəkan çiyələk;
2 xörək qaşığı su;
2 xörək qaşığı çia toxumu;
1 xörək qaşığı limon suyu;
1 xörək qaşığı ağcaqayın siropu.
Hazırlanma qaydası
Əvvəlcə çiyələkləri və suyu qazana tökün və orta odda qızdırın. Qarışım qaynamağa başladıqda və çiyələklər dağılmağa başladıqda, onları çəngəllə ehtiyatla əzin.
Çiyələklə ev cemi necə hazırlanır?
Mütəxəssislər bildirirlər ki, əgər təzə meyvəniz yoxdursa, dondurulmuş giləmeyvələr də eyni dərəcədə uyğundur.
"Mən şəkərsiz cem hazırlamağa aşağı karbohidratlı qidalanmaya keçəndən bəri başlamışam.
Dostlar, bu, çox sadədir. Sizə lazım olan yalnız keyfiyyətli meyvələrdir - onları yavaş-yavaş qaynadın ki, maye buxarlansın. Sonra isə bir az şirinləşdirici, məsələn, eritritol, steviya və ya Swerve (əgər ehtiyac varsa) və bir az qatılaşdırıcı, məsələn, çia toxumu, jelatin və ya ksantana saqqızı (əgər lazım gələrsə) əlavə edin".