Badımcan qızardarkən hər kəsin şikayət etdiyi əsas məqamlar yağın hopması və xüsusilə qaralmasıdır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, badımcanın qaralmasının qarşısını almağın sadə üsulu var.
Ən vacib addım badımcanları duzlu suda saxlamaqdır. Bu proses badımcanların acılığını aradan qaldırır və suyunu buraxmağa imkan verir. Beləliklə, qızartma zamanı yağın udulmasının qarşısını alır.
Hazırlanma qaydası
Badımcanları orta qalınlıqda halqalara kəsin və duzlu suda isladın.
Badımcanların qara şirəsi çıxanda onları sudan çıxarın və artıq suyunu kağız dəsmal ilə çıxarın.
Bir boşqaba yumurta, un, duz və qabartma tozunu əlavə edib çalın.
Hazırladığınız qarışıma badımcan dilimlərini əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
Tavaya yağı götürüb qızdırın. Badımcan dilimlərini hər iki tərəfə qızdırılmış yağda qızardın.
Nuş olsun!