Badımcanı bir də belə qızardın - DADINDAN DOYMAYACAQSINIZ
08 iyul 2024 19:31 (UTC +04:00)

Badımcanı bir də belə qızardın - DADINDAN DOYMAYACAQSINIZ

Badımcan qızardarkən hər kəsin şikayət etdiyi əsas məqamlar yağın hopması və xüsusilə qaralmasıdır. 

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, badımcanın qaralmasının qarşısını almağın sadə üsulu var.

Ən vacib addım badımcanları duzlu suda saxlamaqdır. Bu proses badımcanların acılığını aradan qaldırır və suyunu buraxmağa imkan verir. Beləliklə, qızartma zamanı yağın udulmasının qarşısını alır.

Hazırlanma qaydası

Badımcanları orta qalınlıqda halqalara kəsin və duzlu suda isladın.

Badımcanların qara şirəsi çıxanda onları sudan çıxarın və artıq suyunu kağız dəsmal ilə çıxarın.

Bir boşqaba yumurta, un, duz və qabartma tozunu əlavə edib çalın.

Hazırladığınız qarışıma badımcan dilimlərini əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

Tavaya yağı götürüb qızdırın. Badımcan dilimlərini hər iki tərəfə qızdırılmış yağda qızardın. 

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 19456

Oxşar yazılar

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

20 may 2025 , 17:58
Faydalı limonlu-çiyələkli  dondurma - RESEPT

Faydalı limonlu-çiyələkli dondurma - RESEPT

19 may 2025 , 18:13
"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır"  - Dietoloq

"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır" - Dietoloq

19 may 2025 , 11:52
Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45