Çoxlarının hər gün içdiyi qidalardan biri kimi qəbul edilən qəhvənin tərkibindəki zərərli maddələr olduğu məlum olub.
Lent.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, tərkibində şərbət, marmelad, krem şəklində yüksək kalorili əlavələr olan qəhvə çəki artımına və qan şəkərinin səviyyəsinin artmasına təsir edir.
Çox vaxt qəhvə içkisinin iştahaaçan adları altında zərərli əlavələr, şəkər siropları və çoxlu kalorilər gizlənir. Onlar bədənivə dərini korlayırlar. Buna görə də onlar bir fincan adi qəhvəni təhlükəli içkiyə çevirirlər.
Bu əlavələrlə nəinki tez bir zamanda artıq çəki qazana bilərsiniz, həm də dəridə iltihab (sızanaq), həmçinin mədə-bağırsaq traktında xəstəlik qazana bilərsiniz.
Buna görə də bu içkiyə daha az üstünlük verib, şəkərsiz və təzə qəhvə içməyiniz məsləhət görülür.