Yeməyin xarab olmaması üçün  soyuducuda belə saxlayın
20 sentyabr 2024 19:15 (UTC +04:00)

Yeməyin xarab olmaması üçün soyuducuda belə saxlayın

Bəzi vaxtlar soyuducudakı yeməklər sürətlə xarab olur. Bir çox insanlar soyuducunun keyfiyyətsizliyindən şikayətlənirlər, lakin əksər hallarda bu səbəb deyil.

Lent.az xəbər verir ki, biz bəzən yeməyin saxlanma şərtlərini pozuruq və hətta bunu hiss etmirik. 

Saflıq 

Soyuducunuzdakı qidaları mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamaq üçün onu təmiz saxlamaq son dərəcə vacibdir. Ən azı həftədə bir dəfə yüksək keyfiyyətli yuma həyata keçirməlisiniz. Sirkə və ya soda istifadə edə bilərsiniz.

Temperatur

Düzgün saxlama şəraitini təmin etmək üçün soyuducunuzda hansı temperaturun olduğunu dəqiq bilməlisiniz. Göstəricinin ən azı dörd dərəcə olması optimaldır. Bu, bakteriyaların aktiv şəkildə çoxalma şansını azaldacaq.

Yaşayış

İçi çox dolu soyuducular öz vəzifələrinin öhdəsindən yaxşı gəlmir. Çünki qidaya normal hava mübadiləsini təmin edə bilmirlər. Buna görə qidaları məhdud miqdarda qoymağa dəyər. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2679
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar