Ekspertlər isti içkilər içməzdən əvvəl fincanın materialına və rənginə fikir verməyi tövsiyə edir.
Yəqin ki, az adam bilir ki, fincan rənginin seçilməsi son dərəcə vacibdir.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, qida təhlükəsizliyi ekspertləri qırmızı və narıncı fincanlarda qəhvə və çay içməkdən çəkinməyi tövsiyə edir.
İş burasındadır ki, qırmızı və narıncı rənglərin tərkibində qurğuşun var. İçki ilə birlikdə orqanizmə daxil ola bilər. Buna görə qurğuşunsuz keramika və şüşə fincanları seçmək daha yaxşıdır.
Siz həmçinin plastik və alüminium fincanlardan istifadə etməkdən çəkinməlisiniz - onlar sağlamlığınız üçün son dərəcə təhlükəli ola bilər.
Alimlər həmçinin sübut ediblər ki, fincanın rəngi içkilərin dadının qavranılmasına təsir edir. Tədqiqatlar göstərib ki, ağ fincandakı qəhvənin dadı mavi və ya şəffaf fincandakı qəhvədən daha az şirindir.