Yüksək xolesterolu olanlar üçün 5 ən yaxşı pendir - Dietoloqların məsləhəti
09 noyabr 2024 13:10 (UTC +04:00)

Yüksək xolesterolu olanlar üçün 5 ən yaxşı pendir - Dietoloqların məsləhəti

Dietoloqlar xolesterol səviyyələrini izləyənlər üçün ən yaxşı olan beş pendir növünü açıqlayıblar. 

Lent.az həmin pendir növlərini sizə təqdim edir:

Mozzarella 

Dietoloq Cim Vayta görə, pendir pəhrizə inanılmaz bir əlavədir, çünki tərkibindəki zülal və kalsium əzələlərin qurulmasına, D vitamini isə sümüklərin möhkəmliyinə kömək edir.

Kəsmik 

Dietoloq Amanda Sausdanın fikrincə, kəsmik ürək-damar sağlamlığı üçün əla seçim ola bilər. Çünki tərkibində yüksək protein və az yağ var. Sausda, bağırsaq mikrobiomunuz üçün fermentləşdirilmiş kəsmik seçməyi tövsiyə edib. 

Feta 

Dietoloq Lezli feta pendirinin istehlakını tövsiyə edib. Bu pendirin unsiyasında cəmi 25 milliqram xolesterol var və doymuş yağ (3,5 qram) daha azdır.

Rikotta 

Bu, sağlam qida mütəxəssisi Bonkinin tövsiyə etdiyi başqa bir pendir növüdür. Rikotta 19 milliqram xolesterol və 3 qram doymuş yağ ehtiva edir.

Stringi pendir (qismən yağsız mozzarella, cedar və s.)

Dietoloq Emi Qudson qeyd edib ki, yüksək xolesterolu olan insanlar bu pendiri seçməlidirlər.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1791
avatar

Ləman Sərraf

Oxşar yazılar