Yemək bişirəndə duzu nə zaman  əlavə etməliyik?
07 may 2024 19:56 (UTC +04:00)

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. 

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır. Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdən hazırlanmış sıyıqlardan gedir. Həmçinin kartof pürəsi, köftə bişirərkən duz əlavə etmək daha məsləhətlidir.

Şorbalar isə sona doğru duzlanır. Əgər ət və ya balıq qızardırsınızsa, bu zaman onları da duzlamalısınız.

Omlet hazır olduqdan sonra duz əlavə edilməlidir. Bu halda, yeməyin dadı mümkün qədər parlaq olacaq. Kartof qızartması kartof hazırlayarkən də eyni şeyi etmək tövsiyə olunur.

# 27039
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar