Xurmanın faydaları saymaqla bitməz.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, xurma yeyən insanlar digər insanlara nisbətə daha uzunömürlü olurlar.
Çinlilər gündəlik qida rasionlarında xurmadan istifadə etdiklərini deyirlər.
Xurmanın tərkibində aliminum, dəmir, fosfor, maqnium, sink, A, B, B2, B6, D vitaminləri var. Tərkibindəki aminturşular qocalmanın sürətini azaldır.
Xurma həmçinin orqanizmdəki xərçəng hüceyrələrini öldürür, ürək-damar sistemi xəstəlikləri riskini azaldır.
Amma xurmanın bəzi zərərləri də vardır. Şəkərli diabet xəstələri ondan çox istifadə edə bilməzlər. Çünki, xurma qanda şəkərin miqdarını artırır.