Üzümün özləri kimi, toxumları da antioksidant təsirə malikdir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, üzüm çəyirdəyi yemək maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, əsəb gərginliyini aradan qaldırır, apatiyaya qalib gəlir. Bundan əlavə, ürək-damar sistemini gücləndirir, pis xolesterini və tromboz riskini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır.
Bununla belə, üzümün bir sıra əks göstərişlərə malik olduğunu xatırlamalıyıq.
Mədə xorası xəstəliyinin kəskinləşməsi, şişkinlik, ishal, kolit, qaraciyər sirozu, piylənmə, şəkərli diabet, hipertoniya, stomatit və kariyes zamanı üzüm istehlak edilməməlidir.