Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir? - Faydaları və zərərləri
22 aprel 2024 09:57 (UTC +04:00)

Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir? - Faydaları və zərərləri

Üzümün özləri kimi, toxumları da antioksidant təsirə malikdir.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, üzüm çəyirdəyi yemək maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, əsəb gərginliyini aradan qaldırır, apatiyaya qalib gəlir. Bundan əlavə, ürək-damar sistemini gücləndirir, pis xolesterini və tromboz riskini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır.

Bununla belə, üzümün bir sıra əks göstərişlərə malik olduğunu xatırlamalıyıq.

Mədə xorası xəstəliyinin kəskinləşməsi, şişkinlik, ishal, kolit, qaraciyər sirozu, piylənmə, şəkərli diabet, hipertoniya, stomatit və kariyes zamanı üzüm istehlak edilməməlidir.

# 2913
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar

Səhər bu qidanı  yeməyin, yoxsa...

Səhər bu qidanı yeməyin, yoxsa...

6 may 2024 , 18:52
Yalnızlıq  ölüm riskini   artırır

Yalnızlıq ölüm riskini artırır

6 may 2024 , 18:30
Bu qidaları hər gün  yemək olmaz

Bu qidaları hər gün yemək olmaz

6 may 2024 , 17:57
Nadir  göz xərçənginin   müalicəsinin YENİ ÜSULU

Nadir göz xərçənginin müalicəsinin YENİ ÜSULU

6 may 2024 , 17:46
Hazır qəhvədə xəstəlik yayır? - İçki həvəskarlarının 90%-i yanılır

Hazır qəhvədə xəstəlik yayır? - İçki həvəskarlarının 90%-i yanılır

6 may 2024 , 15:34
 İnci arpasını   kimlər yeməməlidir?

İnci arpasını kimlər yeməməlidir?

6 may 2024 , 14:06
Tez-tez şirniyyat istəyənlərin  DİQQƏTİNƏ – Həkim danışdı

Tez-tez şirniyyat istəyənlərin DİQQƏTİNƏ – Həkim danışdı

6 may 2024 , 13:22
 Ədviyyatlı yemək zamanı   orqanizmdə nə baş verir?

Ədviyyatlı yemək zamanı orqanizmdə nə baş verir?

6 may 2024 , 13:00