Tərəvəz və meyvələr sağlam pəhrizin əsasını təşkil edir və demək olar ki, hər bir pəhrizdə olur. Bununla belə, bütün tərəvəzlər və meyvələr artıq çəki ilə mübarizədə yaxşı deyil, o cümlədən məqsəd pəhrizdə yağ və şəkərin miqdarını azaltmaqdır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər hansı tərəvəz və meyvələrin arıqlamağa mane olduğunu açıqlayıblar.
Kartof
Tərkibində vitaminlər və qida maddələri olan qidalı kök yumruları yüksək nişastaya görə çəki atmağa mane olur.
Kök
Yerkökü çox yeyirsinizsə, bədənin yağları o qədər də intensiv yandırmadığını görəcəksiniz. Səbəb insulin sıçrayışlarını təhrik edən yüksək glisemik indeksdir.
Manqo
Bu meyvə şəkərlə zəngindir ki, bu da artıq çəki ilə mübarizəyə yenə mənfi təsir göstərir.
Qarğıdalı
Hesab edilir ki, konservləşdirilmiş qarğıdalı qaynadılmış qarğıdalıdan daha az kaloriyə malikdir, lakin tərkibində daha çox şəkər var.
Əncir
Qurudulmuş meyvələr yüksək kalorili, təzə əncir isə fruktoza ilə zəngindir, ona görə də pəhrizdə ehtiyatla istifadə etmək məsləhət görülür.
Banan
Əgər bananı acqarına yesəniz, heç bir zərəri olmaz. Lakin həftədə üç dəfədən çox banan yemək olmaz.