Niyə  yaşlı insanlar   çörək yeməməlidirlər? – Səbəbi  AÇIQLANDI
21 iyun 2024 11:52 (UTC +04:00)

Niyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər? – Səbəbi AÇIQLANDI

İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalardan tamamilə imtina etmək, ya da onların rasionda miqdarını əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq tövsiyə olunur.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çörək və taxıl məhsullarından istifadə insult, diabet və artıq çəki artımı riskini artırır.

Çünki çörək və dənli bitkilər yüksək glisemik indeksə malikdir və bu, onları sağlamlıq üçün potensial təhlükəli edir. Hətta sağlam hesab edilən yulaf əzməsinin tərkibində bitki toksinləri var və həftədə bir dəfədən çox olmayaraq istehlak edilməlidir. 

Çörək və taxıl məhsulları artıq çəkisi olmayan, karbohidrat mübadiləsi və insulin müqaviməti normal olan yaşlı insanların pəhrizində qala bilər. Belə hallarda bu məhsulların istifadəsinə icazə verilir, lakin gündəlik hissə 800 qramdan çox olmamalıdır.

Beləliklə, yaşlı insanlar bu tövsiyələrə əməl etməklə öz sağlamlıqlarını qoruya və ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını ala bilərlər.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3387
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar