Mütəxəssislər hansı qidaların xərçəng riskini artırdığını açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, gündəlik beş porsiya müxtəlif meyvə və tərəvəzlər, həmçinin lobya və mərcimək kimi tam taxıllar, duzsuz qoz-fındıq və toxumlar daxil olmaqla qida ilə zəngin pəhriz yemək vacibdir.
Bu məhsulların vitamin, mineral və liflə zəngin olması bağırsaq xərçəngi riskini xeyli azaldır. İşlənmiş ət, spirt, qırmızı ət, şirin və qızardılmış qidalar orqanizm üçün xeyli zərərlidir.
Alkoqol istehlakı həmçinin ağız və boğaz, qırtlaq, yemək borusu, yoğun bağırsaq və düz bağırsaq, qaraciyər və döş xərçənginin inkişaf riskinin artması ilə əlaqələndirilir.