Bir çox insan şirniyyatın əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmaq üçün ideal olduğuna əmindir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, şirniyyat istehlak etmək bəzən mənfi təsirlərə səbəb ola bilər.
Mənfi təsir qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artması səbəbindən baş verir.
Portağal və şaftalı yemək əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Fakt budur ki, belə meyvələr xoşbəxtlik hormonu olan serotoninin sintezini təşviq edən birləşmələrin mənbəyidir.
Bənzər bir təsir yerkökü və şirin bibər yeməklə əldə edilir. Qoz, fıstıq, fındıq, badam, anakardiya yeyənlərin əhvalı çox nadir hallarda olur.
Belə qida stressi aradan qaldırmağa kömək edən sağlam yağ turşularının və vitaminlərin mənbəyidir.
Yağlı balıq xoşbəxtlik hormonunun istehsalına kömək edən B6 və D vitaminləri var.