50 yaşdan sonra sümüklərinizi gücləndirmək və sınıq riskini azaltmaq üçün müntəzəm olaraq süd məhsulları istehlak etməlisiniz.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər kəsmik və pendir istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Pendirdə kəsmikdən daha çox kalsium və zülal var, lakin ümumiyyətlə kəsmik orqanizm üçün daha faydalıdır.
Fakt budur ki, pendir qaraciyər və böyrəklərə güclü yük verir. Pendirin yüksək kalorili məhsul olduğunu da nəzərə almaq lazımdır. Pendirin həddindən artıq istehlakı çəki artımına səbəb ola bilər. Ancaq heç bir əks göstəriş yoxdursa, pəhriz hər iki məhsulu ehtiva etməlidir.