Artıq çək üçün karbohidratları azaltma lazımdır.
Lent.az xəbər verir ki, bu sözləri Rusiyanın Rospotrebnadzor Mərkəzi Elmi-Tədqiqat Epidemiologiya İnstitutunun CMD Molekulyar Diaqnostika Mərkəzinin endokrinoloqu Natalya Tanygina deyib.
Onun sözlərinə görə, artıq çəkiyə təsir edəcək karbohidratlar bunlardır: şəkərli içkilər, bütün formalarda ağ çörək, şəkər, bal, şirniyyat, banan, üzüm, kişmiş, xurma, kartof, ağ düyü.
Tanygina kolbasa üzərində ayrıca dayanaraq qeyd edib ki, çoxlarının sevdiyi bu məhsulu arıqladıqda pəhrizdən xaric etmək lazım deyil.
“Hamı deyir ki, kolbasa pisdir. Bu arada, bir endokrinoloq üçün bu məhsul o qədər də təhlükəli deyil. Yüksək keyfiyyətli kolbasa karbohidratları ehtiva etmir və qəlyanaltı kimi istifadə edilə bilər”,- deyə Tanygina vurğulayıb.
Onun sözlərinə görə, yüksək keyfiyyətli kolbasalardan əlavə, qəlyanaltı üçün pendir və ya hisə verilmiş pendirlər istehlak etmək olar.