Səhiyyə mütəxəssisləri daha sağlam və digərlərindən ekoloji cəhətdən təmiz olan yeddi balıq növü müəyyən edib.
Lent.az sizə onların siyahısını təqdim edir:
Sardina
Bu kiçik balıqlar omeqa-3, kalsium və D vitamini ilə zəngindir. Əlavə ləzzət üçün onları makaron yeməklərinə əlavə etmək və ya ətirli tərəvəzlərlə qızartmaq olar. Sardinadan dadlı dəniz məhsulları salatı hazırlamaq üçün də istifadə edilə bilər.
Skumbriya
Konservləşdirilmiş yeməklər sırasında tapa biləcəyiniz başqa bir balıq skumbriyadır. Skumbriya omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir və ən yaxşı hisə verilmiş halda, manqalda və ya salatlarda yeyilir. Bu yağlı, zəngin balıq pomidor əsaslı makaron reseptlərində də son dərəcə dadlıdır və ondan hətta ləzzətli balıq piroqları da hazırlana bilər.
Qızılbalıq
Qızıl balıq çoxlu qida maddələri ehtiva edən ən sağlam balıqlardan biridir. Yüksək omeqa-3 və D vitamini ilə qızılbalıq çox faydalı və dadlıdır. Bu gözəl çəhrayı balıq salatlar, makaronlar, balıq dolmaları hazırlamaq üçün də uyğundur. Üstəlik, konservləşdirilmiş qızılbalıq hələ də balıq piroqlarına və ya dəniz məhsulları salatlarına fantastik ləzzət qatır.
Siyənək
Siyənək omeqa-3 və B12 vitamini ilə zəngindir və adətən turşu və ya hisə verilmiş halda alına bilər. Bununla belə, siyənək konservləşdirilmiş formada da geniş şəkildə istehlak edilir.
Göy qurşağı alabalığı
Göy qurşağı alabalığı, rəngarəng qabarıq dərisi və dərin narıncı qızılbalığa bənzər əti olan gözəl balıq olduğu üçün balıqçıların gözündə məşhur hədəfdir. Bu yumşaq, omeqa-3 ilə zəngin balıq daha çox tavada qızardılmış və ya sarımsaq, göyərti və çili lopası ilə qarışdırılmış şəkildə yeyilir.
Hamsi
Siz hamsidən ləzzət alarkən onun kiçik qılçıqlarını texniki cəhətdən istehlak etdiyiniz üçün əla kalsium mənbəyidir. Tərkibində həmçinin zülal, omeqa-3 yağ turşuları, selen və B vitaminləri var.
Cod
Arıq, yumşaq, zəngin protein və B vitaminləri mənbəyi olan cod balığı bişmiş, qırmızı bibər ilə qarışdırılmış və ya yüngül pomidor güvəcində bişirərək yemək olar.