Yumurtaların bişirilərkən çatlamaması və qabıqlarının asan soyulması üçün onları hazırlayarkən müəyyən qaydalara əməl edilməlidir.
Lent.az xəbər verir ki, yumurtaların bişirmə zamanı çatlamaması üçün otaq temperaturunda olmalıdır.
Heç vaxt soyuducudan soyuq yumurtaları qaynar suya qoymayın. Əvvəlcə yumurtaları soyuq su ilə doldurun, sonra atəşə qoyun. Su yumurtaları tamamilə örtməlidir. Yumurtalar bir az qaynar suda qaynadılır, ancaq qazanın qapağını örtməyin.
Bişirmə müddəti 4-15 dəqiqədir və necə yumurta istədiyinizdən asılıdır - yumşaq, bərk.
Bişirdikdən sonra yumurtaları soyuq suda soyudun. Daha sonra qabığını soymaq asan olacaq.