Şokoladlı banan  keksini necə asanlıqla hazırlamaq olar? - RESEPT
30 noyabr 2024 19:44 (UTC +04:00)

Şokoladlı banan keksini necə asanlıqla hazırlamaq olar? - RESEPT

Məşhur britaniyalı aşpaz Meri Berri hazırlamaq istəyəcəyiniz asan şokoladlı banan keksinin reseptini paylaşıb.

Lent.az xəbər verir ki, bu axşam üçün sadə və rahatlaşdırıcı bir şirniyyatdır.

Hazırlanması:

yetişmiş banan - 100 q;
süd – 1 xörək qaşığı;
kərə yağı - 50 q;
un - 75 q;
şəkər tozu - 75 q;
soda - 0,5; 
qabartma tozu - 0,5;
yumurta - 1 ədəd;
tünd şokolad fişləri - 50 q;
tünd şokolad - 50 q.

Sobanı 140C/160C- yə qədər qızdırın. Bişirəcəyiniz qabı yağlayın. Bananı çəngəl ilə əzin və şokoladdan başqa qalan bütün ləvazimatları əlavə edin,

Xəmiri hamarlanana qədər çırpın. Hazırladığınız qarışımı tavaya əlavə edib yaxşı- yaxşı qaşıqlayın ki, üstü düzəlsin. 40-45 dəqiqə bişirin. Banan çörəyi qızılı qəhvəyi olmalıdır və qabın kənarlarından çəkilməlidir. Bişdikdən sonra 10 dəqiqə soyumağa buraxın. Əlavə bəzək üçün şokoladı kiçik parçalara ayırın və əridin. Ərinmiş şokoladı torbaya töküb, keksin yuxarı hissəsindən ziqzaq şəklində çəkin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3335

Oxşar yazılar

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

20 may 2025 , 17:58
Faydalı limonlu-çiyələkli  dondurma - RESEPT

Faydalı limonlu-çiyələkli dondurma - RESEPT

19 may 2025 , 18:13
"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır"  - Dietoloq

"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır" - Dietoloq

19 may 2025 , 11:52
Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45